Словаки обговорили можливості співпраці з Ужгородом

Опубліковано:
Напередодні, 11 липня, у місті-побратимі Ужгорода – словацькому Кошице з робочою поїздкою побувала група ужгородців: міський голова Богдан Андріїв, його заступник Олександр Білак, депутат Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв, декан біологічного факультету УжНУ Ярослава Гасинець, керівники управлінь та відділів Ужгородської міської ради – економіки та стратегічного планування Ольга Травіна, міжнародних грантових програм та інновацій Вікторія Тарахонич, транспорту, закупівель та зв'язку Петро Бобик, керівник Агенції розвитку Ужгорода Маріанна Собран, підприємці нашого міста, повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.

Насамперед ужгородці разом із мером Кошице Ріхардом Раші зустрілися з дітьми учасників АТО, юні закарпатці зараз відпочивають і оздоровлюються спільно зі словацькими ровесниками у літньому таборі.

Згодом у міськраді Кошице за участю Ріхарда Раші та фахівців, які відповідають за залучення коштів із європейських фондів, обговорили можливості співпраці з Ужгородом за кількома напрямками, перспективні проекти в рамках транскордонного співробітництва.
Ужгородці ознайомилися також із досвідом роботи муніципального транспорту Кошице. Наступна робоча зустріч із партнерами з Кошице за окремими напрямками відбудеться через два тижні. Зокрема, обговорять проекти з озеленення міста, ревіталізації (відновлення) парків; очищення стічних вод, реконструкції очисних споруд ужгородського водоканалу; співпрацю між школами Ужгорода та Кошице, у тому числі щодо реконструкції, будівництва спортивних майданчиків у навчальних закладах; взаємодії у розвитку транспортної інфраструктури.

 
 
 

Про Захід