Закарпатці сплатили понад 103 млн грн військового податку

Опубліковано:

За I півріччя 2017 року платники податків Закарпатської області спрямували для сприяння обороноздатності України 103,1 млн грн військового збору, що на 22,8 млн грн більше ніж протягом аналогічного періоду 2016 року.

Варто зазначити, що важливим фактором є сумління і патріотизм платників податків, які відповідально ставляться до виконання свого конституційного обов'язку з наповнення бюджету. Зокрема, тільки протягом червня 2017 року закарпатські платники сплатили 22,2 млн грн військового збору.

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України. Зокрема, до таких доходів, крім заробітної плати інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться орендна плата, виграш в державну та недержавну грошову лотерею, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини та інші доходи.

Ставка збору становить 1,5% від об'єкта оподаткування.

 

ДФС у Закарпатській області

Про Захід