Діти закарпатських правоохоронців відпочивають у міжнародному дитячому таборі

Опубліковано:

По двадцять дітей із України, Угорщини та Румунії прийняв у себе міжнародний дитячий табір “Kis Vakond tabor” в Ньїредьгазі. Серед відпочиваючих – 10 юних мандрівників із сімей працівників поліції Закарпаття. На урочистому відкритті зміни були присутні керівники поліції, чиновники та дипломати.

Вчора, 11 липня, в урочистому відкритті міжнаціональної зміни в угорському оздоровчому закладі “Kis Vakond tabor” взяв участь заступник начальника ГУНП в Закарпатській області, полковник Ярослав Лебович, який супроводжував 10 дітей з сімей працівників поліції краю. Крім нього, в учористостях взяли участь керівники поліції тих регіональних управлінь Угорщини та Румунії, діти з родин яких приєднаються до відпочивальників з України. Крім цього, на відкритті були представники Консульства та керівник медьє Саболч-Сатмар-Берег.

Ярослав Лебович розповів, що діти відпочиватимуть біля термальних вод, обов'язково відвідають зоопарк поблизу Ньїредьгази та побачать найважливіші історичні споруди Угорщини.

“Крім відпочинку, на групу очікує і освітня програма, вона вивчатиме курс медицини та знайомитиметься з роботою поліції Угорщини. Це дуже хороша можливість для дітей, так як ніхто із них раніше за кордоном не бував”, – наголосив заступник начальника ГУНП в Закарпатській області.

Під час візиту в Угорщину юних закарпатців супроводжують старші офіцери поліції Закарпаття та несуть цілодобову службу місцеві правоохоронці. Працівники “Kis Vakond tabor” запевняють, що “мовного питання” у дітей з різних країн не виникає, діти з сусідніх країн здатні порозумітися, крім того, їм допомагають у цьому сучасні гаджети.

Нагадаємо, що всі юні туристи – із родин пільгових категорій: учасників АТО, неповних та багатодітних сімей. Діти відпочиватимуть за кордоном до 18 липня.

Відділ комунікації

поліції Закарпатської області

Про Захід