Закарпатські митники оформляють митні декларації майже 100% в електронному вигляді

Опубліковано:

До прикладу, у червні оформлено 99,2% митних декларацій саме в електронному вигляді, інформує ДФС у Закарпатській області.

Закарпатською митницею ДФС у червні 2017 року з використанням процедури електронного декларування здійснено оформлення 15 352 митних декларацій, що становить 99,2 % всіх оформлених митних декларацій. Цей показник збільшився на 1,8% у порівнянні із червнем минулого року.

Протягом червня 2017 року оформлено 6508 імпортних електронних митних декларацій, з яких попередніх митних декларацій типу “ЕА” – 1029, що становить 15,8% всіх імпортних декларацій. Цей тип декларації використовується для випуску у вільний обіг товарів, що ввозяться в Україну одразу після перетину ними державного кордону без обов'язкового пред`явлення цих товарів внутрішній митниці.

Декларація оформлюється до ввезення товарів та транспортних засобів комерційного призначення на територію України або після їх ввезення під час перебування на території пункту пропуску через державний кордон України. Ввезення товарів на митну територію України за попередньою митною декларацією дозволяється протягом 30 днів з дати її оформлення митним органом.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС зазначають, що при оформленні таких товарів використовується система, за допомогою якої митні процедури та взаємодії з декларантами максимально автоматизовані.

Про Захід