Міський голова Івано-Франківська розповів, чого не збирається терпіти

Опубліковано:

У міськвиконкомі Івано-Франківськаї  відбулася чергова оперативна нарада.

Міського голову Руслана Марцінківа особливо обурив стан справ на Івано-Франківському спиртзаводі, локомотивному заводі і Міжнародному аеропорту “Івано-Франківськ”. Голова зазначив, що “він не дасть зробити перевалочну базу для лісу” на локомотиворемонтному, і вкотре наголосив, що міськрада готова прийняти аеропорт у комунальну власність, повідомляє “0342 УА”.

Мерв вважає винними місцевих олігархів, які “купили арматурний завод” і “незрозумілим чином приватизували 10 га землі за 20 мільйонів” та взагалі затіяли аукціон з продажу підприємства спеціально під конкретну фірму.

“Чекаємо позачергової сесії міської ради. Питання порядку денного – повторна участь у конкурсі купівлі Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу. Сподіваюсь, депутати підтримають рішення врятувати від занепаду стратегічне підприємство. Ми не дозволимо зробити там проміжний пункт для перевезення карпатського лісу за кордон. А потім оприлюднимо список поіменного голосування, хто і як підтримав збереження заводу для громади.

Мене хвилює і доля Франківського спиртзаводу, як ий теж хочуть приватизувати злочинним шляхом. Таке враження, що повернулись в буремні 90-ті, коли рейдерським шляхом захопили половину стратегічних підприємств країни. Франківці стурбовані долею спиртзаводу, тому міська влада має стати на їхній захист.

І до речі, підготуємо лист до обласної ради, що місто готове забрати на обслуговування місцевого аеропорту. Бо лише так зможемо створити належні умови для розвитку конкурентних перевезень. А значить, забезпечимо максимально зручні умови для перельотів з Франківська і сюди”, зазначив у Фейсбуці Руслан Марцінків.

Про Захід