На Закарпатті правоохоронці затримали нелегалів та їх переправника

Опубліковано:

Учора на Закарпатті в рамках проведення спільної спеціальної операції  “Кордон” 2017 спільною міжвідомчою групою прикордонників та  співробітників Національної поліції було припинено спробу незаконного переправлення через кордон групи нелегальних мігрантів з Індії.

У ході перевірки  наявної оперативної інформації, правоохоронці зупинили автомобіль “Фольцваген пасат” польської реєстрації, під керуванням 30-річного громадянина України.  Крім водія, у транспортному  засобі слідувало ще 5 чоловіків віком від 20 до 31 років, усі вони мали при собі паспорти  громадян Індії.

Під час опитування  іноземці повідомили, що мали намір потрапити до однієї з країн Євросоюзу. Також, правоохоронці з'ясували, що за допомогою нашого співвітчизника, нелегальні мігранти планували незаконно перетнути кордон поза пунктом пропуску “Косине”, що на кордоні з Угорщиною.

З метою проведення фільтраційних заходів та складання адміністративних документів, іноземців доставлено  до пункту тимчасового тримання Мукачівського прикордонного загону.

Відносно громадянина України, було проведено заходи щодо з'ясування наявності в його діях ознак кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Правову оцінку діям мандрівників та їх ймовірного переправника  визначатиме суд.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

Про Захід