У Мукачеві завершився Міжнародний шаховий фестиваль (Фото)

Опубліковано:

У фестивалі взяли участь 385 учасників з 7 країн, а саме України, Білорусі, Азербайджану, Угорщини, Словаччини, Туреччини та Швеції, пише Мukachevo.net.

— Приємно, що до нас приїхали учасники з усіх 24 областей, крім Криму, і це дуже приємно. Навіть з Донецька, Луганська приїжджають сюди за 3 тисячі кілометрів і забирають призи. Все таки, не дарма ми це робимо, – розповів організатор фестивалю та очільник дитячої шахової школи, шахового клубу “32х64” Олександр Федів.

Було 4 турніри в рамках фестивалю, 2 турніри дорослих та 2 дитячих. Перші турніри були поділені до 12 років і до 16. Приємно, що у турнірі  до 12 років переміг вихованець Мукачівського шахового клубу Вадим Петровський, абсолютний чемпіон, який переміг як у минулому році так і тепер.

Турніри Б, А — це були дорослі. Б — для любителів, А — напівпрофесійні шахісти, гросмейстери. Головним арбітром був Микола Кей, випускник мукачівської шахової школи.

цьогоріч  гарантований призовий фонд фестивалю було збільшено до 100 тисяч гривень. Вручити нагороди та привітати учасників змагань прийшов і заступник мера Мукачева Олександр Галай.

Отже, найсильнішими переможцями цьогорічного фестивалю у групі професіоналів стали:

І місце: Сівук Віталій — Миколаївська область
ІІ місце: Ветошко Владимир — Львівська область
ІІІ місце: Матвіішен Віток — Вінницька область

Фото Мukachevo.net.

Про Захід