Урядовці Ужгородської райради обговорили питання співробітництва та написання спільних ґрантових проектів з угорськими колегами

Опубліковано:

Нещодавно відбулася одноденна поїздка делегації Ужгородського району в м.Загонь (Угорщина). Метою поїздки було обговорення питань розвитку співробітництва та написання спільних грантових проектів. Мер міста Загонь Ласло Елмеці щиро вітав Тібора Яцьківа, депутата Ужгородської районної ради, Юрія Сіку, Тийгласького сільського голову, Аліцу Товт, секретаря Тийгласької сільської ради, а також Молнара Кароля, старосту словацького села Капушанске Клячани. 
Були присутні також Президент Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку “MAIPP” Наталія Носа та директор Вадим Пилипенко. 
Серед основних питань, що обговорювалися на зустрічі – встановлення дружніх і ділових контактів, співпраця між відповідними громадами в економічній, освітянській та культурній сферах, а також опрацювання можливих програм транскордонного співробітництва, що мають велике значення для регіонів. 
Учасники зустрічі розповіли про свої населені пункти, про їх мешканців та про потреби сіл. Зокрема, Юрій Сіка, Тийгласький сільський голова ознайомив присутніх з першочерговими завданнями свого села, а це -будівництво каналізації та водопостачання, ремонт даху та встановлення електричного опалення в Будинку культури с.Тийглаш та інші.
Президент Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку “MAIPP” Наталія Носа розповіла про процедуру та порядок написання проектів на одержання гранту, одночасно відмітивши, що це тривалий та клопіткий процес.
Чергова поїздка відбудеться 17 липня ц.р. На цей раз своїх партнерів прийматиме словацьке село Капушанске Клячани.

Про Захід