Влада закликає закарпатців переходити на альтернативне опалення

Опубліковано:





 Володимир Чубірко закликав керівників органів місцевого самоврядування долучитися до розробки програми переходу на альтернативні види опалення
Сьогодні в обласній адміністрації відбулася нарада з питань розробки обласної програми переходу на альтернативні види опалення. Участь в ній взяли голова ОДА Василь Губаль, голова облради Володимир Чубірко, голови РДА та райрад, керівники міст, начальники управлінь ОДА, директори держлісгоспів. За результатами наради Василь Губаль дав доручення – чим швидше розробити програму, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Активно взяти участь у розробці програми переходу на альтернативні види опалення закликав керівників органів місцевого самоврядування й голова облради Володимир Чубірко.

“Два роки тому ми на Закарпатті остаточно відмовилися від центрального теплопостачання. Тепер при підготовці до зими не потрібно отримувати ліміти на газ. Місто Ужгороду до прикладу заощаджує щорічно до 10 мільйонів гривень Яким шляхом пішло населення? Кожен встановлює котел і сам визначає яким видом опалення вигідніше обігрівати оселю – чи то електроенергією, чи твердим паливом, чи газом. Але ми розуміємо, що газ буде лише дорожчати. Так само мають діяти й керівники органів місцевого самоврядування. Я закликаю вас у себе в селі, місті, районі буди господарем. Після проведення в країні децентралізації питання оплати за енергоносії – буде вашою проблемою. Ви тепер маєте визначитися – яким видом краще опалювати в садочку, школі або ж лікарні. Треба готуватися, що ви будете збирати податки і ними розпоряджатися – чи витратити їх на опалення дорогим газом чи заощадите і вкладете їх в розвиток інфраструктури . В свою чергу ми готові залучити можливі ресурси обласного бюджету, кошти західних партнерів, будемо залучати і європейські гранти для реалізації цієї програми”, – зазначив Володимир Чубірко.


Про Захід