Депутати облради розглянуть привабливий для громад проект рішення

Опубліковано:

Він спрямований на завершення будівництва та реконструкції об'єктів соціальної сфери краю. Ініціатором виступив обласний обранець Петро Добромільський. Тож, на розгляд депутатів облради виноситься проект рішення під назвою “Про Програму підтримки депутатами обласної ради закладів бюджетної сфери та інфраструктури населених пунктів області на 2017 рік”.

Пріоритетним напрямом роботи інвестиційного комплексу області залишається завершення будівництва та реконструкції об'єктів соціальної сфери, де роботи виконувались за рахунок бюджетних коштів, відновлення роботи закладів освіти, охорони здоров'я та культури у сільських населених пунктах області.

На сьогоднішній день в області існує низка об'єктів незавершеного будівництва, а також об'єкти соціальної сфери та інфраструктурні об'єкти, які потребують першочергової реалізації.

Завдання та мета Програми – надання допомоги територіальним громадам у вирішенні питань: зміцнення матеріально-технічної бази  окремих об'єктів соціальної сфери, розташованих на території області; покращення інфраструктури її населених пунктів. Означено також шляхи і засоби розв'язання проблеми, обсяги та джерела фінансування.

За пропозиціями депутатів обласної ради, кошти виділятимуться з обласного бюджету відповідно до рішення сесії обласної ради на рахунок одержувача коштів (органи місцевого самоврядування та структурні підрозділи органів виконавчої влади області) із зазначенням об'єкта та змісту робіт щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладу бюджетної сфери, інфраструктури. З метою збільшення обсягу робіт кошти групи депутатів можуть об'єднуватись в одну суму.

Депутат обласної ради з власної ініціативи або на підставі клопотання голови районної (сільської, селищної, міської) ради, РДА, керівника бюджетної установи вносить пропозиції про виділення коштів для розв'язання проблеми бюджетної установи, об'єктів інфраструктури населеного пункту.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід