В Ужгороді в історичному центрі на набережній дозволили МАФ з фаст-фудом (Фото)

Опубліковано:

27-го червня під час виконкому Ужгородської міської ради розглянули та прийняли рішення про “Про розміщення та анулювання погодження розміщення пересувного обладнання для здійснення підприємницької діяльності”, згідно якого тепер в історичному центрі міста по суті з'явиться МАФ, з якого торгуватимуть фаст-фудом.

У пункті 1.6 рішення йдеться про погодження розміщення та режиму роботи пересувного обладнання для здійснення підприємницької діяльності на території м. Ужгород “підприємцю Сапожнікову А.Х., для торгівлі їжею швидкого приготування зі спеціального обладнання МАФ біля Укртелекому на наб. Незалежності (площа 14 кв. м, центральна зона) з режимом роботи з 10.00 до 22.00″. При чому на виконкомі погодили розміщення МАФа, терміном на місяць, але “з можливим надалі продовженням”.

Водночас управління містобудування та архітектури Ужгородської міськради не погодило розміщення пересувного обладнання підприємцю із таким приписом “зовнішній вид не відповідає історичному ареалу, пропонуємо розмістити у парках та зонах відпочинку”.

Водночас як відзначила начальник управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради Ольга Травіна висновок комісії по розгляду заяв про погодження місця розташування пересувного обладнання був негативним.  

Зрештою за старою схемою розміщення пересувного обладнання для здійснення підприємницької діяльності в історичній частині м. Ужгород в цій локації були визначені дві точки з ПО – торгівля морозивом і велопрокат, але аж ніяк не фаст-фуд. 

Під час погодження рішень про розміщення ПО виконком Ужгородської міської ради вже не раз відмовляв підприємцям саме через невідповідність зовнішнього вигляду такого обладнання, або краму, яким планували торгувати на таких “точках”. Не так давно відмовляли навіть підприємцям, які біля “зеленого базару” збиралися торгувати фруктами, мовляв, є інші місця для такої торгівлі, але однозначно не історичний центр. Тож не зовсім зрозуміло, чим цього разу керувалися члени виконкому приймаючи рішення про дозвіл торгувати “їжею швидкого приготування” в історичному центрі міста, навіть незважаючи на відповідні рекомендації двох профільних органів.

Лариса РОМАНЮК, “Про Захід”

 

 

Про Захід