Як подати податковий звіт в електронному вигляді: нюанси

Опубліковано:

Основними вимогами для подання звітності в електронному вигляді є:

– наявність електронного цифрового підпису (ЕЦП);

– наявність відповідного програмного забезпечення(ПЗ).

ЕЦП платник може отримати в будь якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, зокрема безкоштовно в АЦСК ІДД ДФС, шляхом подання пакету відповідних документів.

Для отримання інформації щодо розміщення центів АЦСК ІДД ДФС та інформацію про документи платник може отримати за тел. Контакт – центру ДФС 0800 501 007 напрямок 7 або на сайті (acskidd.gov.ua).

Повний перелік акредитованих центрів сертифікації ключів розміщено на офіційному веб-сайті Центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України (http://czo.gov.ua/ca-registry).

Для формування та подання звітності платник повинен обрати Програмне забезпечення.

ДФС надає безкоштовне ПЗ платникам, а саме:

1. Для формування звітності до Пенсійного Фонду України, Державної служби статистики України до ДФС України, а також накладання електронного цифрового підпису та шифрування електронних документів необхідно програмне забезпечення “Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до “Єдиного вікна подання електронної звітності””, яке знаходиться на сайті Державної фіскальної служби sfs.gov.ua Головна>Електронна звітність>”Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до “Єдиного вікна подання електронної звітності”” (http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/).

2. Програма для формування звітів “Податкова звітність” знаходиться на сайті Державної фіскальної служби sfs.gov.ua (Головна>Електронна звітність>Платникам податків про електронну звітність >Програмне забезпечення >ОПЗ-програмне забезпечення по формуванню та подачі до органів ДФС засобами телекомунікаційного зв'язку податкової звітності, податкових накладних та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді) (http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro/programne-zabezpechennya-/opz-programne-zabezpechennya/).

3. Електронний кабінет платника (cabinet.sfs.gov.ua).

Інструкцію по роботі з електронним сервісом”Електронний кабінет платника” можна знайти тут:

Договір про визнання електронних документів укладається відповідно до положень Порядку підготовки та подання податкової звітності в електронному вигляді, яка надсилається засобами телекомунікаційного зв'язку, затвердженого наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233.

(http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/arhiv-nakaziv-dpa-ukraini/nakazi-za-2008-rik/38515.html).

Платником податків укладається один Договір з територіальним органом ДФС за основним місцем обліку. До Договору додаються посилені сертифікати відкритих ключів. Для формування та подання Договору розроблено нову форму (код форми J1391004).

ДФС у Закарпатській області

Про Захід