За фактом смерті породіллі в Ужгороді розпочато кримінальне провадження

Опубліковано:

Керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко повідомив, що у ході моніторингу Інтернет мережі та засобів масової інформації встановлено, що на кількох інтернет-сайтах розміщено інформацію, про те, що в ніч з 26 на 27 червня 2017 року в Ужгородському перинатальному центрі померла жінка, яка знаходилась на 33-му тижні вагітності і повинна була народити двійню.

За попередньою інформацією лікарів, жінка поступила в Ужгородський паринатальний центр з екстрагенітальною паталогією. 

Відтак, за вказаним фактом 1 липня 2017 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньої кваліфікацією ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником).

Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії, призначені експертизи.

Довідково: ч.1 ст 140 КК України – невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, – карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Про Захід