Нелегалів разом з переправниками затримали прикордонники

Опубліковано:

 

Учора на Закарпатті прикордонники відділу “Горонглаб” Мукачівського загону затримали двох нелегальних мігрантів з Індії та їх ймовірних переправників. 

Про появу у прикордонні авто, водій якого запитував дорогу до кодону, охоронців кордону повідомили місцеві жителі. Вже за кілька хвилин на околиці населеного пункту Данилівка Берегівського району прикордонники виявили вказаний автомобіль та зупинили його для перевірки. Крім водія, у транспортному засобі знаходилось ще 4 особи, з них двоє – громадян Індії, громадянин Німеччини та громадянин України. Сам водій також виявився нашим співвітчизником.

З метою з'ясування усіх обставин правопорушення, затриманих осіб було запрошено до відділу прикордонної служби “Горонглаб”. Під час опитування прикордонники встановили, що індійці мали намір незаконно потрапити до однієї з країн ЄС. Також громадяни Індії повідомили, що громадяни України та громадянин Німеччини, які їх супроводжують, пообіцяли їм допомогти у перетині кордону. 

По цьому факту до Берегівського відділу НП ГУНП Закарпатської області направлено повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Стосовно громадян Індії складено протоколи за спробу порушення державного кордону, справу скеровано до суду.

 

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

Про Захід