Сьогодні в Ужгороді покажуть український фільм «Поводир» (ВІДЕО)

Опубліковано:





Оскарівський комітет України вибрав історичну драму “Поводир” режисера Олеся Саніна, для представлення України в 2014 році на 87-й церемонії вручення премії “Оскар” в номінації “Кращий фільм іноземною мовою”.

В основі сюжету фільму – Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїжджає до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку, на яку давно поклав око червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їх подорож, повне небезпечних пригод, відбувається на тлі драматичних сторінок української історії та руйнування людських доль. Фільм про любов, вірність, підлості і зраді в кращих традиціях голлівудського кіно. Знято на основі реальних фактів і свідоцтв.

Головні ролі в картині виконали Джефф Бареллі, Станіслав Боклан, Антон Святослав Грін, Джамала та Олександр Кобзар. В епізодах знялися українські письменники Олександр Ірванець та Сергій Жадан, кобзар Тарас Компаніченко, більш 100 незрячих з усієї України та мандрівні музики київського, харківського і львівського кобзарських цехів. Продюсерами картини виступили Максим Асадчий, Ігор Савиченко і режисер Олесь Санін.

В Ужгороді перегляд фільму відбудеться 3 листопада о 19:00 годині у кінокомплексі “Доміон”

Відео дивіться ТУТ.

Varosh

 


Про Захід