На Берегівщині п'яний водій “відправив” товаришів у лікарню

Опубліковано:





 Опівночі в с.Гать Берегівського району сталася ДТП, після якої двоє молодиків потрапили до лікарні.

Після опівночі до чергової частини Берегівського райвідділу міліції надійшов дзвінок від диспетчера швидкої допомоги про дорожньо-транспортну пригоду, що трапилася в с.Гать Берегівського району.

Слідчо-оперативній групі, яка прибула на місце ДТП, вдалося з'ясувати обставини та винуватця пригоди.

32-річний місцевий житель, перебуваючи напідпитку, вирішивши покататися й сів за кермо автомобіля. Підігрітий алкоголем чоловік перевищив допустиму швидкість руху, в результаті чого не впорався з керуванням, і автомобіль з'їхав в кювет.
Окрім водія, в автомобілі знаходилося ще двоє чоловіків віком 26 та 30 років, які в результаті автопригоди отримали численні травми, з якими були госпіталізовані до Берегівської ЦРЛ.

По даному факту слідчим Берегівського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Берегівський райвідділ міліції застерігає водіїв: сівши за кермо напідпитку, ви ризикуєте своїм життям і життям своїх друзів і близьких. Після вживання алкоголю у людини знижується швидкість реакції, вона вже не може належним чином оцінювати дорожню обстановку і правильно на неї реагувати. Підсумок – страшні аварії, яких могло б не бути, якби водії утрималися від спиртного або, випиваючи, не сідали за кермо.

Яна Денисюк
Берегівський РВ УМВС


Про Захід