У Закарпатському облмуздрамтеатрі прем’єра – глядачам показали «Білого нігера»

Опубліковано:





У Закарпатському облмуздрамтетарі ім.братів Шерегіїв відбулася прем'єра вистави “Білий нігер”. Її глядачам представили учора, 2 листопада.

Як розповів автор і режисер вистави Василь Шершун, п'єса написана за мотивами твору чеського письменника Карела Чапека. Він, будучи на Закарпатті, якось прочитав у газеті новину про трагедію, що сталася в одній із сільських родин. Прочитане настільки вразило письменника, що він одразу інтерпретував подію у художній формі.

На сцені театру актори чудово відтворили атмосферу 20 століття нашого краю. Сюжет інтригуючий – чоловік повертається з Америки після 8-ми років заробітчанства на шахті, а вдома… ну зовсім усе не так, як того б хотілося.

Любовний трикутник, проблема виховання дітей, дилема – чи варто заради хорошого заробітку жертвувати особистим щастям – усе це відображено у новій постановці Василя Шершуна.

Зал сприйняв нову виставу на ура. Тож тепер у закарпатських театралів ще на одну якісну виставу більше. “Білий нігер” має усі шанси на успіх й на інших сценах країни, якщо наші театрали повезуть на гастролі саме цю постановку.

Про Захід


Про Захід