ПрАТ “Закарпаттяобленерго” вимагає від КП “Водоканал м. Ужгорода” погашення боргу за електроенергію

Опубліковано:

Сьогодні, 26 червня 2017 р., керівництво ПрАТ “Закарпаттяобленерго” звернулося до КП “Водоканал м. Ужгорода” з вимогою відповідно до укладеної угоди сплатити заборгованість за спожиту електроенергію (яка станом на 26.06.2017 року складає 3,2 млн грн) або ж, згідно з чинним законодавством, знизити власне споживання електроенергії до рівня величини фактичної оплати. У листі також зазначено, що в разі невиконання даної вимоги в термін до 30 червня поточного року ПрАТ “Закарпаттяобленерго” буде вимушене повністю припинити електропостачання на об'єкти КП “Водоканал м. Ужгорода”.

 

Для довідки: Міністерство регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства України станом на 1 травня 2017 року оприлюднило середньостатистичні дані про тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення холодної води в Україні. 

 

Згідно з цією таблицею, оприлюдненою на сайті у статті “Кто платит за холодную воду меньше всего в разных областях Украины”, найвищий тариф на воду встановлений в Ужгороді. Тож при цьому виникає питання: як так виходить, що підприємство, яке має один із найвищих тарифів в Україні, не може розрахуватися за спожиту електроенергію!? При тому, що завжди для обґрунтування підвищення тарифу ужгородський Водоканал використовував один аргумент – щоб  мати можливість розраховуватись за електрику. То куди спрямовують гроші?

Прес-служба ПрАТ “Закарпаттяобленерго”

Про Захід