Депутати проситимуть “Укрзалізницю” скерувати потяг з Ужгорода до столиці через Перечин та смт Великий Березний

Опубліковано:

На третє пленарне зсідання сьомої сесії облради, яке відбудеться 27 липня п.р., вноситься проект рішення “Про Звернення Закарпатської обласної  ради щодо організації залізничного сполучення смт Великий Березний та  м.Перечин зі столицею України”, адресоване Публічному акціонерному товариству “Українська залізниця”.

У документі зазначається, що на сьогодні залишається проблема незабезпеченості залізничним сполученням зі столицею окремих районів Закарпаття. Основними залізничними ходами на території області є: Воловець – Свалява – Батьово – Чоп; Сянки – Ставне – Перечин – Ужгород – Чоп.

“Переважна більшість маршрутів пасажирських поїздів пролягає через Бескид-Скотарський тунель, який на сьогодні вкрай перевантажений. Разом з тим, у напрямку іншого залізничного ходу пасажирські перевезення за межі області здійснюються у незначних обсягах (всього одним потягом № 601 “Львів – Солотвино”), що призводить до виникнення соціальної напруги серед мешканців Перечинського та Великоберезнянського районів.

Окремі села цих районів мають статус гірських населених пунктів і володіють надзвичайно потужним рекреаційним потенціалом та унікальними для України природньо-кліматичними умовами: на їх території зосереджена велика кількість готельно-туристичних комплексів, у т. ч. гірськолижних, баз відпочинку, сільських садиб, послугами яких користуються тисячі туристів з усіх областей України та зарубіжжя.

Недостатній рівень залізничного сполучення з населеними пунктами Перечинського та Великоберезнянського районів негативно впливає на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури краю, створює додаткові незручності для мешканців і туристів.

Враховуючи соціально-економічний та туристичний аспект цієї проблеми, просимо розглянути можливість курсування одного із потягів за напрямком Ужгород – Київ іншим залізничним ходом із зупинками в м. Перечин та смт Великий Березний, що сприятиме підвищенню туристичної привабливості Закарпаття, зняттю соціальної напруги серед населення та покращенню економічної ситуації у гірській місцевості, а також розвантаженню Бескид – Скотарського тунелю”, наголошується у проекті звернення.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід