Садовий розповів, що думає про вивезення сміття та пропозицію голови Львівської ОДА (Відео)

Опубліковано:

У Львівській міськраді сьогодні, 23 червня, повідомили: “Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні на брифінгу прокоментував заяву керівництва Львівщини про делегування функції управління твердими побутовими відходами у Львові Львівській обласній державній адміністрації, а також виділення щорічно субвенції з бюджету Львова у розмірі 300 мільйонів гривень”.

Мер зазначив, що сьогодні відбулась зустріч з керівниками фракцій Львівської міської ради, на якій домовились, що у четвер, 29 червня, це питання буде розглянуто на сесії міської ради. До того часу юридичний департамент мерії опрацює пропозицію голови ЛОДА в законодавчому полі. Як додав мер Львова Андрій Садовий, ультиматум, який поставлено громаді міста Львова, необхідно прийняти, зважаючи на велику небезпеку життю і здоров'ю людей, повідомляє “Щоденний Львів”.

У міськраді також цитують сказане Андрієм Садовим сьогодні на брифінгу: “Сьогодні зранку була нарада. Розписали куди хто вивозить сміття. Поки що машини наповнюють. Детальна інформація буде відома на кінець дня. Однак цей об'єм сміття, який продукує Львів, в сьогоднішніх умовах утилізувати на полігонах міст області є неможливо. Тим більше – враховуючи перенакопичення, яке є. Тобто мова йде про додатковий вивіз 11 тисяч 900 тонн. Та кожного дня ми продукуємо ще 600 тонн. Тому рішення Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , є дуже просте й однозначне: відкриваються всі полігони, поліція отримує відповідну вказівку, щоб супроводжувати машини до полігонів. Це рішення, яке мало би бути прийняте на початку червня 2016 року. Його не було. Ми чекали рік з копійками. Дали ультиматум і почали працювати. Все дуже просто”. 

За словами Андрія Садового, станом на сьогодні у Львові з вивезення сміття працюють ті компанії, які працювали раніше. Більш-менш стабільну можливість вивозити має компанія ТзОВ “Грінера Україна”. Вона, в перспективі, мала би вивозити у Миколаїв. Компанія ЛКП “Львівспецкомунтранс” частково вивозить у Буськ. Компанія ТзОВ “Санком-Львів” вивозить у Новояворівськ. Компанія ТзОВ “Спецавтотранс Львів” фактично стоїть. 

Вчора була спроба вивести в Стрий 80 тонн, та вивезли лише 20 тонн. Вивіз заблокували. Сьогодні в Стрий перебуває керівник департаменту з питань з поводження з відходами та веде перемовини з людьми. У людей не має зауважень до львівського сміття, а мають зауваження до роботи їхніх комунальних підприємств.

Найскладніша ситуація є з компанією ТОВ “AVE Львів”. Ця компанія має 33% ринку. Вони сьогодні не мають можливості де вивозити ТПВ. Також місто Червоноград приймає зі Львова 10 тонн.

Нагадаємо, вчора очільник Львівської області оприлюднив заяву до міського голови Львова з вимогою передати ЛОДА функції управління ТПВ у Львові на найближчі два роки та щорічно виділяти з бюджету міста Львова субвенцію в розмірі 300 мільйонів гривень. Виконання цих та інших вимог є гарантією вивезення з міста Львова сміття на полігони у Львівській області. Також однією з умов є передання в тимчасове управління на період здійснення повноважень по вивозу ТПВ Львівською обласною державною адміністрацією ЛКП “Львівспецкомунтранс”.

 

Про Захід