Вирок у “мукачівській справі” – уже у понеділок

Опубліковано:
З 10:00 26-го червня Мукачівський міськрайонний суд почне оголошувати вирок чотирьом правосекторівцям, котрі знаходяться на лаві підсудних у справі про стрілянину в Мукачеві влітку 2015. 
 
2 роки від початку розслідування та судової тяганини. Як і більшість ЗМІ, ТСК (Тимчасова слідча комісія) Верховної Ради України, яка займалась розслідуванням інциденту, вважають задіяними у конфлікті щонайменше три сторони, серед яких і правоохоронці. Проте, Генпрокуратура вперто не бачить (або ж робить вигляд, що не бачить) винуватців, окрім добровольців ДУКу, і називаючи “Правий сектор” злочинним угрупуванням, приписує їм ряд злочинів як по Мукачеві, як у випадку з Бурчею, Горбенком, Деяком та Мунчаком, так і по “злочинах” майданівських часів, як у випадку з Олександром Сачком.
 
На судових дебатах прокурор запросив визнати ДУКівців винними за всіма інкримінованими їм статтями, призначити максимальне покарання за найтяжчою (ст. 257 ККУ “Бандитизм”) – 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Адвокати ж просили виправдати по кожній статті.

Кілька тижнів судді перебували у нарадчій кімнаті, а 26 червня вийдуть, щоб проголосити остаточний вирок. На вагах – справедливість і долі чотирьох молодих добровольців.  

Тож 26 червня, о 10 годині в приміщенні Мукачівського міськрайонного суду (вул. Льва Толстого, 13) відбудеться проголошення вироку у “мукачівській справі”. Онлайн трансляція здійснюватиметься на сайті суду.
Про Захід