Прикордонники мукачівського загону зустрілися з кухарями (Фото)

Опубліковано:

У рамках проведення добору кандидатів на військову службу за контрактом, прикордонники Мукачівського загону спільно з начальником групи з добору в Закарпатській області, відвідали випускників Мукачівського центру професійно-технічної освіти, які проходять навчання за професією кухар – кондитер. Прикордонники мали гарну нагоду ознайомитись з особливостями навчання майбутніх кухарів, а також поспостерігати за роботою учнів під час підготовки до одного з випускних екзаменів. В свою чергу охоронці рубежів розповіли випускникам про перспективи та основні переваги проходження контрактної служби у Держприкордонслужбі, зокрема на західних кордонах нашої країни. “

      Добрий кухар вартий семи лікарів ” – каже народна мудрість. На сьогоднішній день у підрозділах Мукачівського прикордонного загону є кілька вакантних посад кухарів. Для випускників професійно – технічного закладу – це вдалий старт, адже держава надає військовослужбовцям низку соціальних пільг. Так, на період проходження служби військовослужбовці забезпечуються службовим житлом або ж виплачується грошова компенсація у разі винаймання житла, а при вислузі 20 років усі військовослужбовці мають право на отримання постійного житла. Щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців першого року служби становить 7 тисяч гривень. В подальшому розмір грошового забезпечення пропорційно зростає залежно від військового звання, посади і вислуги років. При виході на пенсію військовослужбовці контрактної служби отримують вихідну допомогу. Військовослужбовці також отримують кваліфіковану медичну допомогу у лікувальних закладах прикордонного відомства, а під час захворювання мають право на оплату тимчасової непрацездатності у розмірі 100% посадового окладу незалежно від страхового стажу. До того ж, надаються щорічні основні відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням одноразової грошової допомоги на оздоровлення. Тривалість щорічної основної відпустки для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні до 10 років, становить 30 календарних днів; від 10 до 15 років – 35 календарних днів; від 15 до 20 років – 40 календарних днів; понад 20 календарних років – 45 календарних днів.

Після зустрічі з прикордонниками вже декілька випускників виявили бажання скористатись шансом поповнити лави “зелених беретів”.

Стати прикордонником можуть особи віком від 18 до 40 років, які мають повну середню освіту.

Для цього лише потрібно зателефонувати за телефоном:0313121261, 0679540077, 0663484710, або звернутись за адресою: місто м. Мукачево, вул. Недецеї 45.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

Про Захід