На Рівненщині в монастирі чудотворна ікона Богородиці допомагає знаходити безвісти зниклих

Опубліковано:

Білівський Різдвяно-Богородичний монастир на Рівненщині, славиться тим, що в ньому зберігається чудотворна ікона яка допомагає знайти зниклих безвісти людей.

Монастир знаходиться в с. Білівські Хутори. Вкона “Взисканіє погибших” Богородиці відшукує душу того, хто гине у своїх гріхах, щоб спасти її, повідомляє “Радіо Трек”.

Однак, допомагає святиня й відшуковувати тіла людей, які безвісти зникли. Ось деякі випадки.

— Приїхали люди зі Львова і попросили помолитися за раба Божого Михайла, про якого майже п'ять років не було жодної звістки. Ми молилися за цього чоловіка. Через кілька місяців у монастир прийшов лист від родичів Михайла, які розповіли, що знайшли його. З`ясувалось, що Михайло вийшов з дому і йому стало погано. Чоловік втратив пам'ять і мову, і весь цей час знаходився на сусідній із домом вулиці у психіатричній лікарні.

Добре пам'ятають у Білівському монастирі й випадок, коли восени зникла молода дівчина, яка закінчувала восьмий клас. Під вечір вона поверталася додому і на неї напали невідомі.

— Після свого визволення дівчина приїхала до нас у монастир і припадала до ікони Богородиці. Ми помітили, що вона дуже уважно вдивлялася в цю ікону. Коли ми запитали, в чому справа, вона розповіла, що, потрапивши в полон, вже й не надіялась на визволення. Її готували до переїзду за кордон в одну із арабських країн. Коли востаннє вивели на прогулянку, вона побачила на доріжці жінку, яка сказала: “Ти вільна”. І в цей час завила міліцейська сирена, бандитів заарештували. За словами дівчини, жінка, яка повідомила їй про звільнення, була точно така, як на іконі. І саме в цей час батьки в монастирі молилися за доньку.

Люди приїздять до білівської ікони такж з іншими різноманітними проблемами: сімейні негаразди, проблеми в родинах з пияцтвом та наркоманією. А дехто шукає своїх рідних. 

Про Захід