Клієнти “Закарпатгаз Збуту” отримують фейкові послання від шахраїв

Опубліковано:

“Закарпатгаз Збут” закликає клієнтів бути обережними з проявами шахрайства – листами, що останнім часом надходять на адресу окремих споживачів ресурсу, котрі боргують за спожитий природний газ.

Зміст листа-фальшивки наступний: споживачу пропонують сплатити “заборгованість” за “пільговими умовами”. Обіцяють, у випадку сплати протягом двох днів з моменту отримання зазначеного повідомлення, автоматично звільнити “боржника” від “сплати заборгованості у повному обсязі”. Необхідною умовою погашення “боргу” є сплата грошових коштів виключно на банківську карту “Аваль Банку” за конкретним номером, що належить фізичній особі. До того ж, фейковий лист шахраї закликають до банку не пред'являти, з метою, мовляв, “збереження конфіденційних даних, що передбачає Закон України “Про захист персональних даних”.

 

Товариство закликає клієнтів не довіряти такого роду фейковим посланням, – застерігає директор ТОВ “Закарпатгаз Збут” Вікторія Томинець. – Шахрайські підробки надіслані не на фірмовому бланку Товариства, підпис керівника компанії – теж фальшивка.

Клієнти компанії розраховуються за спожитий природний газ виключно на розподільчий рахунок зі спеціальним режимом використання:

ТОВ “ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ” код ЄДРПОУ 39582749 рахунок 26038300535764
Закарпатське обласне управління АТ “Ощадбанк” МФО 312356

ТОВ “Закарпатгаз Збут” звернулося з відповідною заявою до правоохоронних органів і просить споживачів: за найменшого сумніву у достовірності послань, які надходять на їхню адресу, телефонувати до правоохоронних органів за номером 102  та до контакт-центру компанії  за номером телефону: (0312) 42-47-04.

ТОВ “Закарпатгаз Збут”

Про Захід