Тернопілець нелегально вивозив з країни 32 тис доларів

Опубліковано:

Сьогодні, 21червня 2017 року, громадянин України, 32 – річний мешканець Тернопільщини, автомобілем “BMW X5” прямував з України до Республіки Польщі, як пасажир, через пункт пропуску “Шегині-Медика”. Для перетину кордону обрав смугу спрощеного митного контролю  “зелений коридор”.

Під час митного контролю даного транспортного засобу у працівників митниці виникла підозра щодо наявності у ньому товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню. Автомобіль скерували в місце поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Там під час огляду транспортного засобу громадянин пред'явив тридцять дві тисячі доларів США, які були у внутрішніх кишенях штанів, та визнав готівкові кошти своєю власністю.

Оскільки громадянин України формою проходження митного контролю обрав смугу з проведенням спрощеного митного контролю, то своїми діями заявив про відсутність у нього готівки, що перевищує встановлені норми вивезення за межі митної території України та підлягає обов'язковому письмовому декларуванню, а також потребує надання  дозвільних документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових установ), на суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро.

 Згідно зі  ст. 371 МКУ  та Постанови Правління Національного банку України від 27.05.08 року №148 громадянину повернуто валютні цінності у еквіваленті 10000 Євро

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. 21 000  доларів США вилучено. Справу скерують до суду.

 Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області 

 

 

Про Захід