Хто винний у неякісному ремонті вулиці Собранецької? (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 21-го червня, в Ужгороді з журналістами зустрілися представники міськради та підрядника, який виконував роботи з капітального ремонту вулиці Собранецької. На зустрічі мова йшла про те, хто ж винний у тому, що минулоріч капітально відремонтована вулиця, повноцінно не витримала зимовий сезон, і окремі ділянки дороги знову потребують ремонту.

Як відзначив директор департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, Володимир Бобидорич на вулиці Собранецькій капітальний ремонт проводився у 2016-му році, на нього було виділено 3 мільйони 328 тисяч гривень.

“На сьогоднішній день ми маємо працювати з тими, хто виграв тендер. Виконавцем даних робіт було товариство “СЕМ БІЛДІНГ”. Після зимової експлуатації даної ділянки дороги, був проведений аналіз покриття технаглядом, і були виявлені деякі недоліки покриття. Будо багато дискусій щодо того, чия це вина, але на сьогоднішній день ми прийшли до висновку, що не можемо зробити кінцеві заключення щодо того, чи це вина виконавця, чи виробника асфальтно-дорожнього покриття. Наразі ще немає кінцевої експертизи, але швидше за все – це відсутність певних інгредієнтів в асфальті. Наразі ж ті ділянки покриття, які на вулиці Собранецькій є в незадовільному стані, будуть повністю відновлюватися за власні кошти виконавця робіт”, – відзначив очільник департаменту.

Водночас Михайло Семенюк – головний інженер ТОВ “СЕМ Білдінг” зауважив, що вони повністю дотримувалися технології робіт. Зняті зразки покриття, які знаходяться на експертизі у Львові.

“Асфальт замовляли в Мукачеві, на найновішому заводі, який є в області. Це була наша перша співпраця. Але давати висновків, я не готовий, доки не буде лабораторного висновку. Згідно договору є гарантійний термін, протягом якого ми зобов'язуємося такі погрішності виправляти власними коштами. Тепер чекаємо висновків, після отримання яких, будуть усунуті недоліки”, – повідомив представник виконавця.

Зі слів голови Ужгородської міської ради Богдана Андріїва, недоліки на дорозі усунуть протягом липня місця.

“Про Захід” 

 

 

Про Захід