На урок – із музикою! Хустські школярі замість дзвінка слухають Вівальді

Опубліковано:





У Хустській спеціалізованій школі I-III ст. №3 замість звичайного дзвінка в кінці уроку або перерви звучить музика.

На ексклюзивне нововведення керівництво навчального закладу наважилося на початку цього місяця. Власне ідея заміни пронизливого, різкого і, як правило, невиправдано гучного дзвінка на мелодійний гонг належить директору школи Віталію Рішку.

– Колектив школи намагається йти в ногу з часом, бути сучасним, адже наші учні – розвинені, розумні діти. В епоху новітніх технологій є безліч шляхів урізноманітнення навчального процесу й шкільного дозвілля учнів. Ми обрали комп`ютеризовану програму “Шкільний дзвінок”, оскільки вона зручна в користуванні й сприяє розвитку естетичних смаків наших школярів, – ділиться з “Голосом Карпат” керівник школи пан Віталій. – Дітям дуже подобається новий музичний шкільний дзвінок, вони навіть беруть участь у підборі мелодій, вносять свої пропозиції.

За кордоном теж є прихильники шкільних музичних дзвінків. Наприклад, керівництво однієї з гімназій у західнонімецькому місті Саарлуї, неподалік від французького кордону, теж вирішило вдатися до справжніх революційних змін: школярі виходять на перерву під звуки скрипок та духовних інструментів. Ціль проекту – привернути увагу учнів до класичної музики. Кажуть, проект уже увінчався успіхом: на коридорах можна почути, як вчителі й школярі наспівують, приміром, мелодію Вівальді.

 


Про Захід