Ужгородський активіст візьме участь у Третьому Світовому Форумі з розвитку демократії

Опубліковано:





У липні цього року на Львівщині провели Семінар Ради Європи, темою якого став “Розвиток місцевої демократії”. Участь у ньому взяли 4 закарпатців: 3 депутатів Ужгородської райради та керівник МК закарпатської обласної організації партії “УДАР” Денис Ман, – інформує офіційний сайт закарпатського “УДАРу”.  Впродовж кількох днів на семінарі розглядали питання, які актуальні для українського місцевого самоврядування. Зокрема, говорили про те, чи варто дозволяти громадянам голосувати з 16 років, аналізували закордонний досвід проведення референдумів та розглядали Європейську Хартію місцевого самоврядування.

Подібні тренінги пройшли і в інших регіонах України. Як підсумок цих заходів Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи організовує навчальну поїздку для молодих лідерів, яка відбудеться 3-6 листопада. До списку учасників потрапили українські посадовці, громадські активісти, журналісти з різних регіонів. Серед них – і керівник УДАРної “молодіжки” Денис Ман, який представлятиме Закарпаття.

У програмі поїздки – візити до Європейських інституцій, участь у Третьому Світовому Форумі з розвитку демократії 2014, зустрічі з представниками місцевого самоврядування німецьких міст Капельродек, Кель, а також Саверн і Страсбург, що у Франції.
“Безумовно, ця поїздка – дуже хороший досвід для всіх її учасників. Ми будемо мати можливість розширити свої знання про роботу Європейських інституцій та про те, як їх діяльність впливає на життя місцевого населення; дізнаємося про труднощі, пов`язані з формуванням місцевої політики, від людей, які вже пройшли цей непростий шлях. Сподіваюся, що візит зможе надихнути українських учасників далі розвивати місцеву та регіональну демократію в нашій державі”, – каже Денис Ман.

За словами керівника молодіжного крила “УДАРу”, завдяки зустрічам та семінарам, які відбудуться в європейських містах наступного тижня, лідери українських місцевих громад зможуть розвити навички та отримати нові знання, необхідні для ефективного управління місцевою політикою. “Саме з цією метою нам не лише в теорії розповідатимуть про те, “як треба”, а й організують зустрічі з мерами та головами місцевих рад німецьких та французьких міст. Також сподіваюся, що нам вдасться зрозуміти глобальну картину залучення молоді до демократичних процесів”, – каже Денис Ман.

 


Про Захід