Засновник “Нашої файти” презентував дебютний музичний кліп

Опубліковано:

В Ужгородському прес-клубі ужгородець Михайло Карпенко (відомий на Закарпатті як весільний ведучий та засновник творчої організації “Наша Файта”) презентував дебютну пісню “Дим”, записану у новому для себе напрямку електронної музики з елементами  “house”.

 

     Як розповів Михайло, над цією піснею він працював рік спільно з композитором Томашем Лукачем. “У контексті того, щоб українська музика активно розвивається, ми подумали, що треба додати щось нове і від закарпатської музики, – розповів Михайло Карпенко. –  Я займаюся музикою давно, вона постійно пов'язана з моєю творчої діяльність. Нам захотілося створити щось цікаве. Спільно з київським композитором (із закарпатським коріння) Томашенм Лукачем минулої осені ми почали працювати над композицією з назвою “Дим”.  Пісня зроблена у новому для мене стилі, хотілось осучаснити свою творчість і додати нових ноток”.  Знімальна група складалась з 5-ох осіб. Крім Михайла та Богдана на майданчику постійно були присутні два оператори; Юрій Готра та Сергій Варфаломеев, а також головний режисер по світлу Олександр Шанта.

      Основна тема, яка лежить в основі музичного твору Михайла, ― забуте кохання.  Це трагічна історія, яка спочатку вводить глядача в оману своїм тривіальним, або ж буденним, сюжетом. А згодом відкривається гірка правда. “Нам хотілося створити таку відеороботу, яка змусить глядача про щось замислитися. Це не звичайний релаксуючий кліпец, який ви можете ввімкнути і піти готувати омлет. Його треба дивитися уважно і тільки тоді можна зрозуміти увесь сенс”, — каже Михайло. 

     Автором ідеї кліпу став Богдан Козачук. Тож почуття головного героя візуалізували у спільному творчому доробку ―  в короткометражному однойменному фільмі.  “Коли Михайло прийшов до мене з пропозицією зняти кліп, я із задоволенням за це взявся,- коментує Богдан. – У мене було певне бачення сюжету: це мало б бути щось кіношне, бо пісня настільки є цікавою та атмосферною, що вимальовується щось гарне. Довго обговорювали пропозиції. Тривалий час шукали акторів”. До речі, головного актора поміняли за день до початку зйомок. “Випадково зустріли ту людину, яка зіграла сюжет саме так, я ми собі уявляли. Щодо героїні, то шукали спочатку дівчат у соцмережах. У нас було бачення, які мають бути риси обличчя, колір волосся і навіть посмішка. Ми підібрали дівчину, у якої природня краса і щирість, невимушеність”,- поділився деталями зйомок Михайло. Акторами, які зіграли головні ролі стали: Ерік Феліксович та Інесса Товт.

     Знімали відео ночами на заводі “Турбогаз”, оскільки сюжет передбачав саме вечірні зйомки і велику площу.  “Починали з 23.00,24.00 і до самого ранку,- додає Богдан. – найбільше мороки було із автомобілем, який за сюжетом треба було спалити”. “Коли підійшли до того, чи ми будемо палити машину, чи це буде комп'ютерна графіка, вирішили, що легше спалити. Так просто важко знайти справжнє авто, щоб все виглядало натурально і процес був максимально продуктивним. Допоміг наш друг, у якого у дворі стояла автівка років 15 і не використовувалася”.

     Авто спалили на полонині, довелося двічі підпалювати, бо за першим разом відзняли тільки половину необхідних кадрів. Коли повернулися після зйомок забирати металобрухт, виявилося місцеві жителі вже пригледіли “нічийний” метал.

  З новим кліпом Михайло планує вийти у теле та радіоефір. Каже, сьогодні дуже великий попит на якісну українську музику.

 

Про Захід