Тернополянин намагався вивезти за кордон понад 4 тис пачок цигарок

Опубліковано:

Львівські митники знайшли сигарети у спеціально облаштованій схованці в автівці чоловіка, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Так, учора, ввечері, громадянин України, 40-річний мешканець Тернопільської області прибув у пункт “Рава-Руська” вантажним автомобілем “VOLKSWAGEN LT” смугою руху “червоний коридор”. Під час візуального огляду транспортного засобу в працівників митниці виникла підозра про наявність в автомобілі товарів, прихованих від митного контролю. Авто скерували у відведене місце для огляду транспортних засобів. Там під час спільного митно-прикордонного контролю у спеціально тайнику, виготовленого з металевого профілю, прикріпленого до даху автомобіля та бокових стінок по всій довжині вантажного відсіку знайшли 4258 пачок сигарет різних торгових марок з та без акцизних марок України.

Про наявність сигарет громадянин України не вказав ні митній декларації, ні під час усного опитування. Таким чином, він вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Сигарети та автомобіль 1999 року випуску вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду,

 

 

Про Захід