На Закарпатті з робочим візитом перебуває голова Укртрансбезпеки

Опубліковано:

Сьогодні, 16-го червня, в Ужгороді відбулася в рамках робочого візиту відбулася зустріч журналістів з головою Державної служби України з безпеки на транспорті Михайлом Ноняком. Основна мета візиту в область – перевірка територіального управління служби.

Зокрема, очільник служби повідомив про те, що за рахунок коштів Європейського Союзу в рамках технічної допомоги передбачене придбання 78 пересувних мобільних вагових комплексів. Дані пересувні мобільні вагові комплекси будуть відповідати європейським стандартам, по суті це буде бути мобільний офіс, з усіма необхідними умовами для здійснення інспекторами своїх повноважень.

“В мобільних лабораторіях, вже будуть встановлені ваги, відповідне комп'ютерне обладнання, буде постійний зв'язок, завдяки якому можна буде побачити в режимі онлайн, що роблять наші працівники. Це дозволить мінімізувати корупційну складову. Будуть перевірятися, як вантажні транспортні засоби, так і пасажирські та таксі. Адже кожен перевізник має мати ліцензію, платити податки, тобто має мати пакет документів. Тобто працівник Укртрансбезпеки зможе під'їхати в будь-яку точку і перевірити перевізника на всі потенційні порушення і моментально мати доступ всієї бази даних для подальшої перевірки”, – відзначив Михайло Ноняк.

Своєю чергою, як відзначив директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та  інфраструктури Закарпатської ОДА Едуард Маляр, існує обмеження (мораторій) в перевірках транспортних засобів, не можемо вплинути на тих перевізників, які займаються нелегальними перевезеннями. Однак на території області створена робоча група, яка проводить перевірки регулярних перевезень на основних шляхах. Укртрансбезпека має на обліку до 100 нелегальних транспортних засобів на території області.

“Так, діє мораторій на планові і позапланові перевірки, але рейдові ніхто не відміняв. Останні ми проводимо щодня. Також ми звернулися з проханням виключити нашу службу з переліку мораторію, але це довгий процес”, – зауважив голова Державної служби України з безпеки на транспорті.

Сергій Слободанюк – начальник управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області: “Завдяки голові Укртрансбезпеки, в Україні забезпечується впровадження європейської процедури режиму праці і відпочинку на вантажних перевезеннях. Закарпаття, як близька до кордону область, обране своєрідним пілотним проектом. Ви собі просто уявіть, які наслідки можуть бути від того, що водій великогабаритної фури заснув за кермом і втратив керування”.   

“Про Захід” 

Про Захід