Під час літніх канікул рятувальники продовжують навчати дітей правилам безпеки

Опубліковано:

Сьогодні, 12 червня до рятувальників 5-ї державної пожежно-рятувальної частини  м. Іршава завітали 11 учнів 2 класу місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Школярі, котрі навіть зараз, у період літніх канікул, не припиняють дізнаватись нове та цікаве мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, більше дізнатися про нелегку та небезпечну роботу вогнеборців, способи гасіння пожеж та пожежне оснащення автомобіля. Найбільший захват у малечі викликали відвідини гаража з пожежною технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з пожежними автомобілями та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні.

Подібний за спрямуванням захід відбувся 10 червня у м. Чоп. Тут, в рамках акції “Запобігти. Врятувати. Допомогти.”, співробітники 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чоп завітали до місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, на базі якої функціонує пришкільний літній табір відпочинку дітей. На заході були присутні близько 200 учнів  з 1 по 11 класи.

Фахівці ДСНС у доступній для дітей формі розповіли про основні правила пожежної безпеки та застерегли від небезпечних ігор під час перебування біля водойм. 

Також вихованці літнього табору мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками пожежного автомобіля та бойового спорядження рятувальників. Останні розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання.

Окрім того, бійці ДСНС показали, як ліквідувати умовну пожежу, а  найсміливіші дітлахи мали змогу зробити це самостійно.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід