У Мукачеві відбудеться зустріч з письменником та журналістом Олегом Шинкаренком

Опубліковано:

Сьогодні о 16.00 год. у Мукачівській міській центральній бібліотеці ім. О. Духновича відбудеться зустріч з відомим сучасним українським письменником та журналістом Олегом Шинкаренком.

З досьє гостя: Олег Шинкаренко – журналіст, письменник та перекладач. 

Про його парадоксальний роман “Кагарлик” пишуть відомі іноземні видання — “The Guardian”, “The Economist”, “The Wire” та “Index of Censorship”. 

Роман “Перші українські роботи” — це низка сатиричних скетчів у стилі групи Monty Python та Станіслава Лема. 

Обидва твори були номіновані на Національну премію України імені Т.Г. Шевченка. 
Роман-памфлет “Череп” присвячений дослідженню причин російської агресії проти України. 

Збірка оповідань “Як зникнути повністю” отримала премію видавництва “Смолоскип”. 
На думку критиків, проза Шинкаренка — це “літературний Кубик Рубика”, вона “претендує на цілковиту оригінальність” та має “насичену, густу, мов борщ, мову”.
“Найпослідовніший абсурдист в сучасній українській літературі” створює легендарний подкаст “Філософський Барабан” для Громадського Радіо, в якому встигли взяти участь багато наших та закордонних інтелектуалів. 

Олег Шинкаренко пише статті й літературну критику для багатьох українських видань, а також для The Daily Beast (Нью-Йорк), Institute for War & Peace Reporting (Лондон) та Future Challenges (Гамбург).

На “Громадському радіо” веде подкаст “Філософський барабан”.

Окрім журналістики та написання прози займається відеодизайном, зйомкою та монтажем, записує за допомогою комп'ютера пісні, які виконує на багатьох музичних інструментах.

Про Захід