Пенсійники провели на Перечинщині День Пенсійного фонду України

Опубліковано:

Важливою ланкою діяльності працівників Пенсійного фонду є інформаційно-роз'яснювальна робота серед населення щодо пенсійного законодавства. Цього вівторка перший заступник начальника Перечинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Оксана Олефір та головний спеціаліст фінансово-економічного відділу Любов Васильовка провели День Пенсійного фонду України в магазині села Дубриничі Перечинського району. 
Оксана Олефір розповіла працівникам крамниці та приватним підприємцям про діяльність управління, новинки пенсійного законодавства, роз'яснила про право на добровільну участь у державному соціальному страхуванні у випадку нестачі страхового стажу для призначення пенсії, про переваги накопичувальної системи та надання електронних послуг веб-порталом Пенсійного фонду України.
Любов Васильовка інформувала про розмір мінімальної заробітної плати, а також про обов'язкову сплату єдиного соціального внеску, негативні наслідки нелегального оформлення трудових відносин та отримання заробітної плати в “конвертах”.
Серед питань, які цікавили присутніх, були, зокрема, питання нарахування та можливості проведення перерахунку пенсій для приватних підприємців у зв'язку із підвищенням мінімальної заробітної плати, розміру єдиного соціального внеску для фізичних осіб-підприємців, які відносяться до спрощеної системи оподаткування, та інші, інформує прес-служба ГУ ПФУ у Закарпатській області.

Про Захід