Працівники Львівської митниці запобігли незаконному вивезенню з України бурштину

Опубліковано:

30 травня 2017 року громадянин України, 26-річний мешканець Львівщини, прямував у приватну поїздку до Республіки Польщі через митний пост “Угринів” автомобілем “OPEL VECTRA” на польській реєстрації. Для руху обрав смугу спрощеного митного контролю “зелений коридор”, чим заявив про відсутність у нього будь-яких товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено обмеження.

Після аналізу та оцінки ризиків автомобіль було скеровано в місце поглибленого огляду транспортних засобів. Там у передній частині автомобіля між моторними відсіком та панеллю приладів автомобіля було виявлено необроблене жовто-коричневе каміння різної геометричної форми загальною вагою 3,300 кг. Доступ до прихованого каміння став можливим після  застосування технічних засобів митного контролю.

Отже, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

За  ознаками порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил.

Товар та автомобіль вилучено. Їх вартість буде визначено додатково. Справу скерують до суду.

Про Захід