В Ужгороді розказали як уникнути інсульту (ВІДЕО)

Опубліковано:





 У Всесвітній день боротьби з інсультом, який відзначається 29 жовтня, на центральній площі Ужгорода – Театральній протягом декількох годин працював імпровізований лікарняний кабінет, – повідомляє прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області. Всі бажаючі мали можливість виміряти артеріальний тиск, визначити персональний ризик виникнення інсульту та отримати фахові консультації від лікарів-кардіологів та фахівців обласного Центру здоров'я з питань профілактики інсульту та серцево-судинних хвороб.

Довідково:
Україна посідає одне з перших місць у Європі за показниками цереброваскулярної захворюваності та смертності від інсульту. В Україні, згідно з офіційною статистикою, цереброваскулярні захворювання є причиною смертності № 2 (100–110 тис. смертей, близько 14 % від всіх померлих), щороку стається 100–110 тис. інсультів (понад третина з них — у людей працездатного віку), 30-40 % хворих на інсульт помирають впродовж перших 30 днів і до 50 % — впродовж 1 року від початку захворювання, 20-40 % хворих, що вижили, стають залежними від сторонньої допомоги (12,5 % первинної інвалідності), і лише близько 10 % повертаються до повноцінного життя.
Щороку у світі виникають 16 млн інсультів, третина усіх інсультів – у країнах із середнім або низьким рівнями прибутку. 10% населення помирає внаслідок мозкового інсульту, люди, які залишилися живими після інсульту, стають інвалідами, 30% потребують сторонньої допомоги.

Відео – ТУТ.


Про Захід