Закарпатські рятувальники тренувалися гасити лісові пожежі

Опубліковано:

Щороку в Україні виникають тисячі пожеж в природних екосистемах, що завдають значної шкоди, передусім навколишньому середовищу та громадянам. Аби зменшити невтішну статистику фахівці ДСНС постійно проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення та посилюють взаємодію з представниками лісових господарств з метою протидії пожежам у лісових масивах. Зараз на території області проходять традиційні для весняно-літнього періоду тактико-спеціальні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру, де відпрацьовуються питання взаємодії відповідних служб під час ліквідації лісових пожеж.

Аналогічні навчання пройшли 30 травня,  на території Великоберезнянського району, в яких також взяли участь представники Великоберезнянської райдержадміністрації та поліції.

За тактичним задумом, в посушливий період відпочивальники не загасили багаття, що призвело до  загоряння сухої трави біля лісового массиву. Через посилення вітру фронт вогню перекинувся на нижній шар в лісовому масиві біля урочища Бриштанове, що знаходиться на території Великоберезнянської селищної ради. Існувала загроза розповсюдження пожежі на значну площу лісових насаджень. По прибуттю до місця умовної пожежі, вогнеборці 2-ї державної пожежно-рятувальної частини спільно з лісівниками за допомогою ручних пожежних стволів спочатку локалізували осередок пожежі, щоб не допустити подальшого розповсюдження вогню, а згодом остаточно її ліквідували. Загалом від ДСНС у навчаннях брало участь 2 спецавтомобілі та 12 чоловік особового складу.

Подібний практичний захід сьогодні пройшов і на території сусіднього Перечинського району, де вогнеборці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Перечин спільно з працівниками лісового господарства гасили умовну лісову пожежу в урочищі Синяси. Усього від ДСНС в навчаннях  брало участь  9 чоловік особового складу, 2 одиниці техніки та мотопомпа.

Рятувальники переконані, що такі тренування – це робота, яка необхідна для того, щоб вдосконалювати свій професіоналізм, а на випадок надзвичайної ситуації всі служби діяли злагоджено й ефективно.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

 

 

Про Захід