Воловецькі рятувальники “ліквідували” лісову пожежу

Опубліковано:

29 травня рятувальники Воловецького підрозділу  Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з Воловецьким лісовим господарством та іншими службами життєзабезпечення провели  тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісової пожежі.

Відповідно до сценарію навчань,  через неконтрольоване випалювання сухої трави на сільгоспугіддях села Яблуневе виникла пожежа лісової підстилки на території лісового масиву.  З  посиленням  вітру фронт вогню почав швидко пересуватись у бік лісового масиву,  створюючи небезпеку  знищення дерев та рослинності на значній площі.

З метою забезпечення захисту лісових масивів та ліквідації лісової пожежі керівництвом приймається рішення щодо розгортання сил та засобів ДП Воловецького лісового господарства та 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини на околиці села Яблуневе. Бійці ДСНС  спільно з пожежними командами Воловецького держлісгоспу здійснюють розвідку та гасіння пожежі.

У зв'язку із тим, що на Закарпатті продовжують виникати загорання сухої трави, які в подальшому можуть призвести й до пожеж у лісових масивах, подібні заходи  є вкрай важливі під час літнього пожежонебезпечного періоду, який триває в природних екосистемах з квітня до кінця жовтня.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід