Хустські пожежники провели з лісівниками спільні пожежно-тактичні навчання

Опубліковано:

У п`ятницю, 26 травня, на базі Велятинського лісництва ДП “Хустське ЛДГ” в урочищі “Поточок” в кварталі 8 виділі 23, лісовою охороною ДП “Хустське ЛДГ” та ДПРЧ-10 м. Хуст УДСНС України у Закарпатській області проводилися спільні пожежно-тактичні навчання щодо взаємодії сил і засобів пожежогасіння з ліквідації лісових пожеж та інших надзвичайних подій.

Навчання відбулося за ініціативи ДПРЧ-10 м. Хуст. У практичному навчанні взяли участь лісова охорона в кількості 18 чоловік та рятувальники ДПРЧ-10 в кількості 12 чоловік та 3 одиниць спецтехніки. Вступне слово перед початком навчання сказали заступник начальника ДПРЧ-10 м. Хуст Олег Молодченко та директор ДП “Хустське ЛДГ” Cтепан Мамчич.

Перед навчаннями було проведено нараду, на якому визначено стан готовності лісогосподарського підприємства, підрозділу ДСНС в районі, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до ліквідації лісових пожеж та пожеж в екосистемах.

Зокрема, директор ДП “Хустське ЛДГ” Степан Мамчич наголосив, що дане навчання, як і злагоджена співпраця лісівників області з рятівниками в останні роки, сприяли зниженню ризику виникнення пожеж в лісових масивах області. А головною метою таких навчань є вивчення особливості пожежогасінь екосистем, перевірка готовності взаємодії рятувальників та лісової охорони під час ліквідації надзвичайної ситуації у лісових масивах, а також обмін досвідом у галузі забезпечення пожежної безпеки у лісогосподарських підприємствах краю. 

Після цього лісова охорона Велятинського лісництва та межуючі з ним Вишківське і Хустське лісництва і рятувальниками ДПРЧ-10 приступили до умовного гасіння лісової пожежі на пощі 1 га. 

Під час практичних навчань особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів Управління ГСЧС спільно з лісниками були відпрацьовані дії в разі виникнення великої лісової пожежі.

По закінченню навчань директор держпідприємства Степан Мамчич подякував рятувальникам за злагоджену та оперативну співпрацю. Рятувальники, у свою чергу, висловили побажання виїжджати тільки на навчальні пожежогасіння, і стосується це не тільки зелених масивів. Бо вогонь володіє надзвичайно нищівною силою. Тому керівництво ДП “Хустське ЛДГ” закликає жителів району та гостей : проводячи в лісі дозвілля, дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Недбало кинутий сірник, недопалок сигарети чи не погашене багаття може призвести до безповоротних наслідків, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Про Захід