В Ужгороді зіграють у футбол ветерани

Опубліковано:

30 травня в Ужгороді урочисто відзначать День футболу України. На стадіоні “Авангард” відбудеться міжнародний товариський матч серед ветеранів за участі національних збірних команд України та Угорщини.

Програма святкування:

17:00 – відкриття меморіальної дошки при вході на стадіон “Авангард”, присвяченої першому матчу збірної Незалежної України;

17:15 – культурна програма;

17:45 – урочисте відкриття матчу;

18:00 – початок матчу.

Довідка: 29 квітня 1992 року в Ужгороді на стадіоні “Авангард” за присутності 13 000 глядачів пройшов перший товариський матч збірних України та Угорщини.

Перший поєдинок в історії національної збірної України відбувся після того, як з ФІФА й УЄФА надійшли документи про надання федерації футболу молодої країни статусу тимчасового члена організацій. Вибір суперника пояснювався географічним і, як кажуть, політичним фактором (Угорщина одна з перших визнала незалежність України). Місцем зустрічі логічно вибрали прикордонний Ужгород.

Матч між збірними, як відомо, завершився з рахунком 1:3 не на користь господарів, але закарпатцям він запам'ятався, у першу чергу тим, що гол престижу в складі українців провів наш земляк із Ільниці, що на Іршавщині, Іван Гецко. Окрім цього – це був перший міжнародний поєдинок Незалежної України.

30 травня під егідою двох сусідніх країн ветерани поєдинку 25-річної давнини планують знову зустрітись в Ужгороді.

Склади команд

Збірна України

Воротарі: Віктор Гришко, Ігор Кутєпов.

Захисники: Юрій Шелепницький, Сергій Беженар, Володимир Єзерський, В'ячеслав Свідерський, Андрій Оксимець, В'ячеслав Шевчук.

Півзахисники: Юрій Сак, Андрій Анненков, Сергій Ковалець, Юрій Мороз, Віталій Косовський, Олег Шелаєв, Сергій Назаренко, Дмитро Пінчук.

Нападники: Іван Гецко, Сергій Гусєв, Сергій Нагорняк, Андрій Воробей, Олексій Бєлік.

Тренери: Анатолій Дем'яненко, Володимир Лозинський.

Збірна Угорщини

Воротарі: Андруш Йожеф, Власак Гейза.

Захисники: Тамаш Монош, Чобо Фехер, Андраш Телек, Гейза Месоль, Ласло Єгер, Андраш Чех, Шандор Шаллаі, Іштван Шаллоі.

Півзахисники: Габор Халмаі, Аттіла Пінтер, Габор Мартон, Отто Вінце, Дьордь Вебер, Бейло Іллейш, Лайош Детарі, Шандор Йенеї.

Нападники: Тібор Домбі, Імре Тєкєлі, Роберт Вальтнер, Іштван Вінце.

Головний тренер – Імре Геллеі.

 

Про Захід