Закарпатські ДФС-ники конфіскували три автівки

Опубліковано:

Протягом останньої доби, в зоні митного контролю митних постів “Дяково” та “Ужгород” Закарпатської митниці ДФС припинено спробу незаконного вивезення з України тютюнових виробів.

Зокрема напередодні, через митний пост “Дяково” до ЄС цигарки намагалися вивезти два іноземці, що рухалися автомобілями “Peugeot 406” та “Volkswagen Passat”, обравши смугу руху “зелений коридор”. В обох випадках угорець та румун усно заявили про відсутність у них товарів та предметів прихованих від митного контролю, або таких, які заборонені до вивезення з України.

Однак в подальшому, при виведенні автомобілів до “червоного коридору” та проведення поглибленого митного огляду, було виявлено незаявлені під час усного опитування та приховані від митного контролю цигарки іноземного виробництва “Rotmans” з акцизними марками України. В одному випадку тютюнові вироби знаходилися в паливному баку автомобіля, в іншому – в подвійному дні багажного відсіку.

Також сьогодні увагу працівників митниці привернув наш співвітчизник, що, прямуючи до Італії автомобілем “Citroën Jumper”, обрав “зелений коридор” митного поста “Ужгород”. Чоловік запевняв, що переміщує через митний кордон України виключно особисті речі та заперечив наявність будь-яких інших товарів, переміщення яких через митний кордон заборонено або обмежено.

Відтак, врахувавши систему ризиків, автомобіль українця було виведено з загального потоку в “червоний коридор” та направлено для проведення митного огляду в спеціальний бокс.

У ході здійснення поглибленого митного огляду вищевказаного транспортного засобу, підозри працівників митного посту підтвердились: виявлено приховані тютюнові вироби різних торгових марок з акцизними марками України, серед яких “Сhesterfield blue”, “Bond Street”, “Marlboro Gold”, “Прилуки Класичні” тощо. Тютюнові вироби знаходились у паливному баку автомобіля.

У всіх випадках громадяни вчинили дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

На підставі статті 511 Митного кодексу України складено протоколи, відповідно до яких до рішення суду вилучено три вищезгадані автомобілі, загальною вартістю понад 232,6 тис грн, та 2369 пачок цигарок, вартість яких склала 46 тис. грн.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід