Відбувся круглий стіл “Адвокація для розвитку торгівлі”

Опубліковано:

Учора, 23 травня 2017 року, у Клубі ділових людей (м. Львів) відбувся “круглий стіл” “Адвокація для розвитку торгівлі”. Участь у ньому взяли представники Львівської митниці ДФС, органів виконавчої влади, громадських організацій, близько 30 представників малого та середнього бізнесу.

Серед питань, які обговорили учасники “круглого столу”: визначення митної вартості товарів, робота за принципом “єдиного вікна”, імплементація законодавства з питань ЗЕД до вимог ЄС. Окрім того, на засіданні спільно обговорили актуальні для представників малого та середнього бізнесу питання зовнішньоекономічної діяльності.

Заступник начальника відділу контролю митної вартості УАМП Львівської митниці ДФС Ігор Копина проінформував присутніх про методи визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, та порядок їх застосування. Розповів про найбільш актуальні під час визначення митної вартості товарів випадки та відповів на запитання присутніх.

За результатами обговорення розроблено конкретний план дій, зокрема в інформаційно-освітньому напрямі, законодавчому, у сфері обізнаності підприємців про можливості виходу на міжнародні ринки, в напрямі оптимізації визначення митної вартості та коду товарів, вдосконалення роботи за принципом “єдиного вікна”.

Захід відбувся за сприяння Європейського Союзу та підтримки Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) в межах ініціативи “Діалог зі сприяння торгівлі”.

Про Захід