Закарпатські рятувальники вчилися працювати з GPS навігаторами

Опубліковано:

Тренування з пошуку людей у горах провели чеські колеги.

23 травня в районі с. Пилипець Міжгірського району відбувся практичний етап спільної роботи закарпатських та чеських рятувальників з пошуку та порятунку людей у горах за допомогою систем GPS, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

Олдріх Масін з кризового управління канцелярії гетьмана Пардубицького краю Чеської Республіки продемонстрував на практиці як працюють GPS навігатори, котрі вони вчора презентували рятувальникам гірської пошуково-рятувальної частини.

Кожному з учасників тренувань було роздано  завдання, відповідно з якими останні мали відшукати  намічені на пристрої GPS точки ймовірного перебування загублених людей у горах. Протяжність  маршруту складала  14 км. Рятувальники вирушили з турбази “Шипіт Карпат”, далі піднялися на гору Гимба (1492 м над рівнем моря) пройшли по Боржавському хребту у напрямку г. Великий Верх та вийшли на вершину г. Мала Гимба, спустилися в ур. Яма. Кінцевою точкою маршруту став водоспад “Шипіт”

За галом, як показали результати тренувань, з поставленими завданнями наші рятувальники впоралися на відмінно. Отримані знання та засоби пошуку стануть їм  у нагоді та активно використовуватимуться у повсякденній роботі.

 

 

Про Захід