Львівські митники вилучили понад 74 тис пачок цигарок

Опубліковано:

Як повідомили у Львівській митниці ДФС характерними видами порушень митного законодавства впродовж січня-березня 2017 року були: на виїзд з України – переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю та недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу; на в'їзд в Україну – порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, недекларування товарів та  недоставлення товарів, транспортних засобів до митного органу.

Структура предметів правопорушень, вилучених у справах про порушення митних правил (співвідношення до загальної кількості випадків вилучених предметів правопорушення) наступна: продовольчі товари – 16,5%; тютюнові вироби – 22,8%; промислові товари – 40,1%; зброя – 8,5%; транспортні засоби – 9,6 %, валюта – 0,4%; дорогоцінні метали та каміння – 1,4%; культурні цінності – 0,7%.

Характерним товаром для незаконного вивезення з України до країн Європи залишаються тютюнові вироби. Впродовж поточного року виявлено 100 спроб незаконного переміщення через митний кордон України, вилучено 73 713 пачок сигарет (за аналогічний період 2016 року виявлено 101 спроб незаконного переміщення, вилучено 85 457 пачок сигарет). Традиційними місцями приховування сигарет залишаються конструктивні порожнини транспортних засобів, пустотілі порожнини коліс автомобіля, спеціально виготовлені тайники.

Впродовж січня-березня 2017 року припинено незаконне ввезення на митну територію України продуктів харчування, сільгосппродукції та товарів промислової групи на суму понад 15 млн. грн., інформує ГУ ДФС у Львівській області.

 

 

Про Захід