Біля водоспаду Шипот встановили фотопастки

Опубліковано:

Міжгірські лісівники спостерігатимуть за дотриманням чистоти і порядку в лісах.

Як відомо, більша частина територій Міжгірського району вкрита лісами й з проблемою їх забрудненості лісівники стикалися неодноразово. У місцях відпочинку люди часто залишають після себе сміття. Крім побутових відходів, в лісах фіксувалися також несанкціоновані звалища будівельного і автомобільного сміття. Найчастіше недобросовісні громадяни позбавляють себе від витрат на вивезення та утилізацію власного сміття і не соромлячись вивозять все в ліс або скидають у потічки. Лісівники Міжгірського лісового господарства, у свою чергу, посилюють нагляд за дивами природи і підпорядкованими лісовими масивами, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМ.

На цей раз вони встановили камери відеонагляду біля неймовірної краси, водоспаду Шипіт. Саме водоспад став чарівним осердям для гірського масиву Полонина Боржава біля підніжжя гори Гимби (1497м). Природа тут казкова в усі пори року – і восени, й на весні, і навіть сніжною зимою – здається, що потрапляєш у царство Снігової Королеви. А для збереження цієї первозданної перлини Верховини й розвитку туризму лісівники облаштовують рекреаційні ділянки для відпочинку, а для недобросовісних відвідувачів, – камери. Вони ж самі слідкують за порядком завдяки працівникам державної лісової охорони.

Директор ДП “Міжгірське ЛГ” Іван Барна зазначає: “Фотопастки є нашими неоціненними помічниками. Дозвіл камери дозволяє розглянути порушника природоохоронного та лісового законодавства, якщо такий потрапить в поле видимості. Тому ми активно почали використовуємо їх в нашій роботі Постійного місця “прописки” у відеокамер в лісі не буде – їх будуть по черзі встановлювати там, де найчастіше відбуваються правопорушення. Про те, що в лісі ведеться відеоспостереження, відвідувачів інформуватимуть відповідні аншлаги”.

“Окрім того, від колективу лісгоспу звертаюся до жителів і гостей лісових масивів Міжгірського району: Дорогі громадяни! Пам'ятайте, що за порушення природоохоронного законодавства доведеться заплатити солідний штраф, так що, перш ніж викинути сміття в ліс або на узбіччя дороги, розпалити багаття в недозволеному місці, незаконно зрубати дерево або яким-небудь ще чином порушити закон, задумайтеся – не потрапите ви в поле зору камери фотофіксації? Адже в такому випадку ніякі відмовки вже не допоможуть”, – відзначив Іван Юрійович.

 

 

Про Захід