В Ужгороді презентують ілюстровану збірку есеїв та оповідань”Parasol”

Опубліковано:

25 травня, о 16.00 в архітектурно-історичному комплексі “Совине гніздо” (вул. Ф. Ракоці, 2), в рамках “Книга-фест-2017” відбудеться презентація ілюстрованої збірки оповідань і есеїв “Parasol” від однойменного соціального арт-проекту, присвяченого проблемам паліативної допомоги.

Книга вийшла у “Видавництві Старого Лева” до Книжкового Арсеналу  і  розповідає про боротьбу людини за життя.

Що таке смерть? Як вона приходить і чим це супроводжується зазвичай? Як пережити усвідомлення невідворотності її приходу тому, до кого вона іде, і тим, хто близький до нього? Про це (і не тільки про це) ілюстрована збірка оповідань і есеїв “Parasol”. Паліативна допомога (підхід, до дозволяє полегшити життя смертельно хворих пацієнтів та їхніх родин) – болюча проблема нашої держави – у центрі інтересів чотирнадцяти текстів та ілюстрацій відомих українських художників.

Учасники літературної частини проекту: Олександр Бойченко, Анастасія Леухіна, Галина Крук, Павло Коробчук, Зоя Казанжи, Маріанна Кіяновська, Сергій Жадан, Юрій Ярема, Юрій Строкань, Марина Єщенко, Олександр Михельсон, Юлія Ілюха, Олег Короташ.

      Учасники візуальної частини: Олександр Ройтбурд, Матвій Вайсберг, Роман Мінін, Андрій Сидоренко, Борис Єгіазарян, Олекса Манн, Ігор Ільїнський, Ірина Ільїнська, Нікіта Тітов, Сергій Бурбело, Владислав Шерешевський, Тарас Бенях, Сергій Савченко, Роман Зілінко, Сергій Алієв-Ковика.

Упорядники книги – письменник Іван Рябчій та художник Андрій Єрмоленко.Автор післямови: Дмитро Дроздовський. Дизайн: Юрій Барабаш.

У програмі: презентація книги та діалог про гасло проекту “Мистецтво мусить бути соціальним!”.

До презентації в Ужгороді долучаться  художник Олекса Манн, художник і координатор візуальної частини проекту Андрій Єрмоленко, журналіст і письменник Олександр Михельсон, фотограф проекту Роман Закревський. Модераторка події – Настасія Євдокимова, керівник проекту.

Євгенія Напуда, завідувачка відділом обслуговування Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка

Про Захід