Провокація на КПП “Великий Березний”: місцеві на автівках намагалися блокувати пост

Опубліковано:

Державна прикордонна служба України проводить низку системних заходів, спрямованих на протидію організованій злочинній діяльності на кордоні. Зокрема, нині на держрубежі триває спільна прикордонна операція “Кордон – 2017”, у рамках якої українські прикордонники тісно співпрацюють з іншими  взаємодіючими органами та прикордонниками суміжних країн. Завдяки консолідації спільних зусиль, рівень протиправної діяльності вдається суттєво знизити. Лише за останні дні на Закарпатті були затримані групи незаконних мігрантів з В'єтнаму, Шрі-Ланки, Індії, країн Африки, інформує прес-служба Чопського прикордонного загону.

Звісно, такі дії викликають обурення і невдоволення з боку тих місцевих жителів, які займаються протиправною діяльністю. Саме тому вони намагаються чинити опір діям прикордонників.

Так, 19 травня на ділянці відділу “Великий Березний” Чопського загону було припинено спробу блокування спільного прикордонного наряду з українських та словацьких охоронців кордону групою місцевих жителів на 4 автомобілях іноземної реєстрації. Дії порушників носили провокативний характер. На організатора цієї акції складено протокол за ст. 185-10 КУпАП (злісна непокора) та направлено повідомлення до правоохоронних органів про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) і ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

Незважаючи на будь-які провокативні дії порушників та протиправних елементів, Державна прикордонна служба продовжуватиме активно протидіяти незаконній діяльності на державному кордоні. Також відомство звертається до громадян з наполегливим проханням дотримуватися вимог прикордонного законодавства та попереджає про невідворотність відповідальності за спроби перешкоджання законним діям прикордонників.  

 

 

Про Захід