Закарпатські рятувальники навчали школярів пожежної безпеки

Опубліковано:

В рамках проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності співробітники оперативно-рятувальної служби Закарпатської області продовжують навчати дітей правилам та основам безпечного життя. Адже найважливішою передумовою безпеки дитини є прищеплення їй з раннього віку необхідних знань та вмінь у сфері пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Так, 19 травня  співробітники Міжгірського підрозділу ДСНС провели профілактичні бесіди з учнями 7-8 класів Вучківського навчально-виховного комплексу та школярами ЗОШ І-ІІІ ст.  села Верхній Студений. Дітям нагадали про безпечний відпочинок у лісових масивах та біля водойм. Також закликали бути обережними у поводженні із вогнем. Також, рятувальники практично показали присутнім як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Того ж дня аналогічний захід відбувся у м. Хуст. Рятувальники завітали до ЗОШ І-ІІІ ст. № 3, де розповіли  про небезпеку вогняного лиха та виклали основні вимоги правил безпечної життєдіяльності. Далі працівники оперативно-рятувальної служби районного центру ознайомили малечу з пожежно-технічним обладнанням та спорядженням пожежника-рятувальника, тактико-технічними характеристиками пожежного автомобіля та здійснили показові виступи перед учнями.

Наприкінці заходу було наголошено школярам про небезпеку до якої призводять пустощі з вогнем, діти подякували рятувальникам та пообіцяли бути обережними з вогнем.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

Про Захід