Свалявські пожежники “відпрацювали” Березники (Фото)

Опубліковано:

19 травня співробітники Свалявського райвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області провели чергове відпрацювання населеного пункту. Метою цих заходів є донесення до свідомомсті людей основних правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у повсякденному житті.

Цього разу рятувальники з лікнепом навідалися у с. Березники. Традиційно, вони провели нараду з активом села, під час якої розповіли присутнім про пожежну обстановку в районі й нагадали основні правила безпеки. Після наради співробітники оперативно-рятувальної служби навідалися до місцевих підприємців, зокрема до  швейних цехів “Вілтекс Україна”, у розмові з якими порушили ті ж самі теми.

Під час відпрацювання рятувальники обійшли майже сотню приватних обійсть і поспілкувалися з їхніми господарями. Насамперед предметом профілактичних бесід стали “літні” правила безпеки. Передусім, людям наголосили на забороні спалювання сухої рослинності, що може призвести до нищівних пожеж в екосистемах. І звичайно ж, співрозмовники обговорили правила поведінки на воді. Працівники ДСНС наголосили селянам і про небезпеку, яку може спричинити виявлений старий боєприпас і яких заходів слід вживати, аби не сталося лиха.

На “десерт” рятувальники залишили візит до найменших мешканців села – учнів місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та  дитячого садочка. Дітлахи вислухали пізнавальну лекцію від рятувальників, під час якої бійці ДСНС у доступній формі пояснили підростаючому поколінню, як не допустити пожежі.

А на згадку про себе свалявські рятувальники розповсюдили серед мешканців інформаційно-просвітницькі листівки із зазначенням основних правил безпеки життєдіяльності.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід