Перечинські дошкільнята гостювали у пожежників (Фото)

Опубліковано:

Саме так вирішили 17 травня вихованці дошкільного навчального закладу “Теремок” м. Перечин та учні загальноосвітньої школи № 6 м. Свалява та прийшли з екскурсіями до рятувальників Перечинського та Свалявського районів. В обох випадках заходи відбулись за аналогічним сценарієм.

Дітям показали гараж,  де знаходиться вся необхідна при гасінні вогню пожежна техніка та звідки вирушають на ліквідацію пожеж та надзвичайних ситуацій бійці ДСНС. І малюки і школярі  детально роздивилися пожежні автомобілі й почули, які загорання ліквідовують за допомогою води, піни чи порошку рятувальники 9-ї та 1-ї державних пожежно-рятувальних частин (м. Перечин та м. Свалява). Дітям продемонстрували основних “помічників” рятувальника, як-то пожежний рукав для гасіння полум'я чи пневматичні ножиці для витягання людей із машин, постраждалих під час ДТП.

Після оглядової екскурсії рятувальники провели для підростаючого покоління пізнавальну лекцію, звісно ж з урахуванням вікової категорії дітей. Школярам, насамперед, нагадали правила безпеки на воді, в побуті та на природі. Щодо найменших, то тут вогнеборці в ігровій формі розповіли про пустощі із вогнем та закликали дітлахів ні в якому разі не бавитися із сірниками та запальничками.

І звісно ж, яка екскурсія без фото з пожежними  на згадку? Ніяка. Тож діти, які гостювали в рятувальників,  досхочу нафотографувались зі справжніми героями-вогнеборцями, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

 

Про Захід